שמן עץ התה שימש במשך מאות שנים על ידי האבוריג'ינים האוסטרלים כתרופה טבעית למצבי עור שונים. מאז הוא הפך פופולרי בעולם המערבי, עם אנשים רבים הטוענים כי יש לו תכונות ריפוי. עם זאת, למרות הפופולריות שלו, ישנם מספר גורמים שעליכם לקחת בחשבון לפני השימוש בשמן עץ התה על עורכם או בביתכם.
שמן עץ התה הוא שמן אתרי חזק המופק מעלים של שיח המללוקה אלטרניפוליה באוסטרליה.
שמן עץ התה הוא שמן אתרי חזק המופק מעלים של שיח המללוקה אלטרניפוליה באוסטרליה. הוא ידוע גם בשם מללוקה, עץ טי וקליפת נייר בעלת עלים צרים. שמן עץ התה שימש במשך מאות שנים על ידי האוסטרלים האבוריג ' ינים בשל תכונות הריפוי שלו, אך רק לאחרונה הפך פופולרי גם בקרב תרבויות מערביות.
איך מכינים את שמן עץ התה?
תהליך הכנת שמן עץ התה מתחיל בקצירת עלים טריים מעצים הגדלים בר או מעובדים באוסטרליה. לאחר מכן מייבשים את העלים וטוחנים לאבקה לפני שהם מזוקקים באמצעות זיקוק אדים (אותה שיטה המשמשת לייצור רוב השמנים האתריים). לאחר תהליך זה, אתה נשאר עם שמן עץ התה האוסטרלי טהור!
שמן עץ התה ידוע כסוכן יעיל נגד פטריות, אנטיבקטריאלי ואנטי-ויראלי, מה שהופך אותו לשימושי למגוון רחב של מצבי עור כולל אקנה, קשקשים וגזזת.
שמן עץ התה מופק מעלים של צמח המללוקה אלטרנטיפוליה הגדל רק באוסטרליה. השמן שימש באופן מסורתי על ידי האבוריג ' ינים האוסטרלים כחלק מטקסי הריפוי שלהם לטיפול בזיהומים ופצעים בעור. כיום, שמן אתרי זה הפך פופולרי ברחבי העולם בגלל תכונות מועילות שלה על בריאות האדם.
מהם היתרונות של שמן עץ התה?
מכיוון ששמן עץ התה הוא חומר כה חזק נגד פטריות ואנטי דלקתיות, כמות קטנה יכולה לעבור דרך ארוכה בהרגעת מצבי עור שונים.
שמן עץ התה הוא חומר אנטי פטרייתי ואנטיבקטריאלי טבעי, כך שניתן להשתמש בו לטיפול באקנה, קשקשים, גזזת ומצבי עור אחרים. שמן עץ התה הוכח גם כיעיל בטיפול בפטרת ציפורניים כמו גם בכף הרגל (סוג של זיהום פטרייתי בעור).
שמן עץ התה עשוי לשמש גם כחומר חיטוי לפצעים שלא ניתן לנקות במים וסבון – כמו חתכים שנגרמו בזמן טיולים או גינון-מכיוון שהוא הורג חיידקים מבלי לייבש את העור כמו שאלכוהול יעשה.
שמן עץ התה בעל ריח חזק ועלול לגרות את בעלי עור רגיש או אלרגיות. אם אתה מבחין בתופעות לוואי שליליות בעת השימוש בשמן עץ התה, הפסק את השימוש והתייעץ עם הרופא שלך.
שמן עץ התה הוא שמן אתרי שהופק מעלי שיח המללוקה אלטרניפוליה באוסטרליה. זהו חומר אנטי פטרייתי, אנטיבקטריאלי ואנטי ויראלי חזק. שמן עץ התה בעל ריח חזק ועלול לגרות את בעלי עור רגיש או אלרגיות. אם אתה מבחין בתופעות לוואי שליליות בעת השימוש בשמן עץ התה, הפסק את השימוש והתייעץ עם הרופא שלך.
בקבוק של 100% שמן עץ התה הטבעי עולה בדרך כלל בין $14 ל – $40 ברוב חנויות הבריאות והקמעונאים המקוונים. המחיר עשוי להשתנות בהתאם אם אתה קונה שמן עץ התה מדולל או לא מדולל, כמו גם שם המותג ממנו אתה רוכש אותו.
מחיר שמן עץ התה תלוי במותג ממנו אתה רוכש אותו, כמו גם אם הוא מדולל או לא. אם אתה קונה שמן עץ התה לא מדולל ומדלל אותו בעצמך, זה יכול לעזור לקצץ בעלויות במידה ניכרת.
למרות שלשמן עץ התה יש כמה יתרונות בריאותיים, זה יכול גם לגרום לתופעות לוואי שליליות על קבוצות מסוימות של אנשים.
מהן תופעות לוואי שיכולות לצוץ משמן עץ התה?
גירוי ואדמומיות בעור: שמן עץ התה ידוע כגורם לתגובות עור כמו פריחות, גירוד, צריבה ונפיחות בעור במקרים מסוימים. תסמינים אלה נוטים יותר להופיע כאשר משתמשים בהם ללא דילול (ללא שמני נשא) או על עור שבור. אם יש לך עור רגיש או שאי פעם הייתה לך תגובה משימוש בשמנים אתרים לפני כן עדיף לא להשתמש במוצר זה בכלל!
צורב: יש אנשים שחווים כאב צורב בעת מריחת שמן עץ התה ישירות על הפנים או הגוף שלהם. זה יכול להיות מאוד לא נוח אבל למרבה המזל זה נעלם ברגע שאתה לשטוף את הידיים / פנים וכו'.. אם אתה רוצה להימנע מבעיה זו לחלוטין, נסה לערבב 1 טיפה של שמן אתרי לבנדר ל -4 טיפות שמן נשא לפני יישום מקומי במקום זאת – זה ידלל את כל ההשפעות הקשות ועדיין יאפשר מספיק חומרים פעילים לעבור כך שהם יעילים נגד כל נושא שצריך טיפול 🙂
מסקנה
שמן עץ התה הוא שמן אתרי רב עוצמה שיש לו שימושים רבים. זה יכול לשמש כחומר חיטוי ואנטיבקטריאלי, מה שהופך אותו לשימושי בטיפול במצבי עור שונים כמו אקנה, גזזת וקשקשים. שמן עץ התה יש גם תכונות אנטי פטרייתי מה שהופך אותו טיפול יעיל לספורטאים רגל בין היתר.
לפרטים נוספים לחצו כאן: https://florage.co.il/product/essential-oil/%d7%a9%d7%9e%d7%9f-%d7%a2%d7%a5-%d7%94%d7%aa%d7%94-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99/